KATEGÓRIÁK

termékeink

Birs

Angersi

Érési idő: szeptember közepe - vége

Gyümölcs nagysága: középnagy (250-300 g)

Gyümölcs színe, alakja: ragyogó világos aranysárga, igen tetszetős, szabályos, gömbölyű, alma alakú fajta, felülete mérsékelten bordás

Gyümölcs húsa: sárgásfehér, kemény, közepesen leves, mérsékelten zamatos és illatos, gyengén kövecses. Korai érése miatt már a fán húsbarnulást szenvedhet. Ivóleve közepes, befőttje jó.

Porzása: öntermékeny

Megrendelem
Birs

Bereczki birs

Érési idő: szeptember közepe - október eleje

Gyümölcs nagysága: nagy vagy igen nagy (300-500 g)

Gyümölcs színe, alakja: éretten aranysárga, megnyúlt körte alakú, karcsú, parás nyakkal, felső része gyengén, alul erősen bordázott

Gyümölcs húsa: fehéressárga, kemény, gyengén leves, néha kövecses, íze édeskés, erősen illatos. Magvai nagyok. Ivóleve közepes, befőttje kiváló.

Porzása: más fajtákkal → Angersi, Mezőtúri, Champion

Megrendelem
Birs

Bereczki bőtermő

Érési idő: szeptember vége – október eleje

Gyümölcs nagysága: középnagy vagy nagy

Gyümölcs színe, alakja: körte alakú

Gyümölcs húsa: fehéressárga, közepesen bordás, illatos, édes, közepesen lédús. A legízletesebb és legillatosabb birsfajta. 3-4 hónapig tárolható.

Porzása: öntermékeny

Megrendelem
Birs

Cydora robusta

Érési idő: október közepe

Gyümölcs nagysága: közepesen nagy (250-300 g)

Gyümölcs színe, alakja: körte alakú

Gyümölcs húsa: krémsárga, barnulásra nem hajalmos. Héja enyhén molyhos. Íze intenzív, aromában gazdag. A legellenállóbb birsfajta. Felhasználható befőtt, lekvár, ivólé, pálinka készítésére.

Porzása: öntermékeny

Megrendelem
Birs

Konstantinápolyi

Érési idő: október eleje - közepe

Gyümölcs nagysága: kicsi (200-250 g)

Gyümölcs színe, alakja: sárgászöld vagy sárga, szabálytalan alma vagy zömök körte alakú, teljes felületén erősen bordázott, középen a legszélesebb

Gyümölcs húsa: fehéressárga, félkemény, lédús, édes-savas, illatos, aszályos időben íze fanyar lesz. Héja erősen molyhos, zsíros tapintású. Ivóleve jó, befőttje kiváló.

Porzása: más fajtákkal → Angersi, Mezőtúri, Bereczki bőtermő

Megrendelem
Birs

Leskováci

Érési idő: szeptember vége - október vége

Gyümölcs nagysága: igen nagy (600-1000 g)

Gyümölcs színe, alakja: sárga, kevés barnaparás pontozottsággal, megnyúltabb alma alakú, a csésze felé vagy középen a legszélesebb, erősen bordázott

Gyümölcs húsa: fehéressárga, kemény, gyengén leves, tárolás alatt taplósodik, héja vastag, kemény, erősen molyhos. Húsának fehér színe főzés után is megmarad.

Porzása: más fajtákkal → Vranja

Megrendelem
Birs

Mezőtúri

Érési idő: szeptember vége - október eleje

Gyümölcs nagysága: kicsi (200-230 g)

Gyümölcs színe, alakja: zöldessárga, szép, szabályos gömb alakú vagy kissé kúpos, alig bordázott, középen a legszélesebb, felső része hirtelen elkeskenyedik

Gyümölcs húsa: szilárd, feltűnően jó illatú és zamatú, alig kövecses. Kis veszteséggel hámozható. Ivóleve különleges zamatú, befőttje jó.

Porzása: más fajtákkal → Bereczki bőtermő, Angersi, Champion

Megrendelem
Birs

Portugál birs

Érési idő: szeptember vége - október eleje

Gyümölcs nagysága: közepes (200-300 g)

Gyümölcs színe, alakja: éretten sárgászöld, zömök körte alakú, felülete enyhén bordás

Gyümölcs húsa: sárgásfehér, ropogós, édes-savas, aromás, enyhén fanyar. Kiváló minőségű ivólé készíthető belőle. Korán termőre fordul, rendszeresen terem.

Porzása: más fajtákkal → Leskováci, Bereczki bőtermő

Megrendelem
Birs

Rea's Mammoth

Érési idő: október közepe

Gyümölcs nagysága: igen nagy (500-600 g)

Gyümölcs színe, alakja: éretten dekoratív élénksárga, zömök körte alakú, felülete enyhén bordás

Gyümölcs húsa: nyersen nagyon szívós, nehezen rágható, mégis lédús, nagyon kellemes, fűszeres, illatos aromájú, fénylő héjú, enyhén molyhos. Fenséges birs-sajt készíthető belőle.

Porzása: öntermékeny

Megrendelem
Birs

Vranja

Érési idő: október eleje

Gyümölcs nagysága: nagy vagy nagyon nagy (400-1200 g)

Gyümölcs színe, alakja: szép élénksárga, szabálytalan körte alakú, gyenge évjáratban hozhat alma alakú termést is

Gyümölcs húsa: világossárga, édes, nagyon jó birsalma ízű, héja kemény, vastag és erősen gyapjas. Kiváló befőtt, lekvár készíthető belőle.

Porzása: más fajtákkal → Leskováci, Angersi, Konstantinápolyi

Megrendelem
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy a személyre szabott, maradéktalan minőségű tartalom érdekében az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. További információk Értem

Süti („cookie”) Információ

Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók hozzájárulását kell kérniük.

1. „Sütik” használatának szabályzata

Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.

2. Mik azok a „sütik”?

A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-tartalmához.

3. Mire használhatók a „sütik”?

A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

4. Milyen „sütikkel” találkozhat?

A weboldalak kétféle sütit használhatnak:

Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:

Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:

E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:

Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing) tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat gyűjtenek böngészési szokásairól.

5. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?

A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók. A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.

6. Miért fontosak a „sütik” az interneten?

A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:

7. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.

A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók, tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal) rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a „sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet (WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

8. A „sütik” kezelése, törlése

A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak, amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.

Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek

9. További hasznos linkek

Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Cookies guide
All About Cookies
Facebook cookies